İNTERNET VERGİ DAİRESİ KDV İADESİ


KDV Kanunun 8/2. Maddesinde belirtildiği üzere önceden fazla olarak ödenmiş olan vergiler, iade edilebilmektedir. Bu konuda mükelleflerin yapacağı başvuru önemli olup, yapılacak olan başvuru sonrasında KDV iadesi gerçekleştirilebilmektedir. KDV iadesi için yapılacak olan işlemler internet üzerinden de yapılabilmektedir. Bu anlamda kişilerin online olarak da işlerini yürütmesi mümkündür.

İnternet vergi dairesi KDV iadesi işlemlerinde kişilerin üyelik bilgileri ile internet vergi portalına giriş yaparak vergi bölümünden işlemlerini yürütmesi gerekmektedir. Böylece iade için resmi işlemler başlatılacaktır. Konuyla ilgili online işlem yapmak istemeyen vatandaşlar ise eski dönmelerde olduğu gibi yine kurumlar üzerinden işlemlerini yapabilmektedir.

KDV iadesi ile ilgili işlem yapacak kişilerin Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi üzerinden işlem yapması gerekirken üyelik ile sisteme erişim sağlanması mecburi tutulmaktadır. KDV iadeleri için ekranda yer alan menü üzerinden seçimler yapılarak kolay bir şekilde bilgi alınabilir.

Bunun yanında güncel KDV iadesi ile ilgili rehberleri ulaşmak ve bilgi almak isteyen kişiler aşağıdaki bağlantıdan yararlanmalıdır. Bağlantı sayesinde KDV iadeleri ile ilgili güncel mevzuatların öğrenilmesi ve yayınlanan son düzenlemeler hakkında bilgi alınması mümkündür. KDV iadesi ile ilgili soru işaretlerinin giderilmesi için aşağıdaki bağlantı üzerinden iletişim kurabilir ve konuyla ilgili tüm detayları öğrenebilirsiniz. Sunulan tüm hizmetler vatandaşların bilgi alması amacıyla oluşturulduğu için kişilerin yararlanması gerekmektedir.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*