Bugün sizlere e-devlet üzerinden sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır konusunu anlatacağız. E-devlet sistemine yeni eklenen bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. Sosyal Yardım Ve Dayanışma vakıflarındaki başvuruları buradan yapabilirsiniz. Kaymakamlık yardım başvurusu yapmak için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapmamız gerekiyor. E-devlet şifrenizi ve t.c. kimlik numaramızı yazdıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Daha önce e-devlet şifresi almadıysanız ya da şifrenizi unuttuysanız PTT’ye gitmeden de e-devlet şifresi alabilirisiniz.
Sisteme giriş yaptığımızda “merhaba size nasıl yardım edebilirim” alanını göreceksiniz. Telefonla da girdiyseniz bu alanı görebilirsiniz. Bu alana sosyal yardım yazıyorsunuz, sosyal yardım başvuru hizmetleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bölümüne tıklayıp başvuru şartlarını buradan görüntüleyebilirsiniz. Sonraki alana tıkladığınızda;
- Adresinin yurt dışında olması
- Adres gizlilik kararının olması
- 18 yaşından küçük olması
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaması
- 15 gün içerisinde haneden herhangi birine sosyal yardım başvurusunda ve bulunulması
durumunda başvuru değerlendirme alınmıyor. Bu şartları sağlamamız gerekiyor. Bunlardan herhangi biri sizin için geçerliyse başvurunuz kabul edilmeyecektir. Buradan yeni başvuru alanına tıkladığınızda aydınlatma metni ve hesap bilgileri gibi alanlar karşımıza çıkıyor. Bu alanlara bir göz gezdirebilirsiniz. Ayrıca kişisel verilerin teminine ilişkin izni vermemiz gerekiyor. Daha sonra kabul ve beyan ediyorum bölümünü işaretleyip başvuru bölümüne tıklıyoruz. Bu alanda kişisel bilgileriniz cep telefonu numaranız ve resmi ikamet adresiniz görünüyor. Tekrar bilgileri kontrol ederek yanlışlık varsa bu bilgilerinizi düzeltmeniz gerekmektedir. Bilgilerimizi kontrol ettik devam et bölümüne bastık, burada karşımıza doldurmanız gereken bilgiler kısmı çıkıyor.
Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
- Herhangi bir geliniz var mı
- Sosyal yardım alıyor musunuz
- Devletten herhangi bir yerden aldığınız bir sosyal yardım var mı
- Eviniz kendinize mi ait kiramı
- Kira gideriniz
- Yaşadığınız adreste bulunan kişi sayısı
- İlgili alana hane halkı t.c. kimlik numaralarını girmeniz gerekiyor.
- Telefon numarasını yazıyorsunuz
- Daha sonra bir işte çalışıyormusunuz sorusuna cevap vermelisiniz
- Toplam aylık geliriniz ne kadar
- Herhangi bir birikimimiz var mı (Evet seçerseniz seçenekler çıkıyor altın mevduat gayrimenkul araba)
- Yaşadığımız adreste herhangi bir engellilik durumu yaşayan biri var mı
- Yaşadığınızı adreste halihazırda zorunlu askerlik hizmetini yerine getiren bir biri var mı
- Yaşadığımızı adreste 65 yaş üzeri birileri var mı
- Yaşadığımızı adreste eğitim gören çocuk varmı
- Yaşadığınız adreste 72 aylık çocuk var mı
- Yaşadığınız adreste öksüz yetim çocuk var mı
- Yaşadığınızı adreste ikiz üçüz doğum yapmış biri var mı
- Yaşadığınızı adreste kronik rahatsızlıkları olan birine ya da birkaçına sahip bir yeri var mı
- Yaşadığımız adreste sağlık güvencesi olmayan birey var mı
- Yaşadığınızı adreste resmi nikahlı eşi vefat etmiş bir kadın var mı
- İhtiyaç ve taleplerinizi açıklayınız diyor nakdi yardım olabilir ya da ayni yardım olabilir (ayni yardım dediğimiz evinizin çatısı akıyordur ya da eviniz çok eskidir tadilat yapılması gerekiyordur yada çocuğunuzun bilgisayara ihtiyacı vardır yada evinizde bir ısıtma aleti yoktur)
Kaymakamlıktan yardım almak istediğiniz her şeyi talep edebilirsiniz. Gıda yardımı, giyim yardımı yada bir elektronik cihaza ihtiyacınız vardır. İhtiyacınıza göre yazmanız gerekmektedir. Devam butonuna basıp bilgilerimizin girili olduğu bir alan karşınıza gelecektir. Burada istenilen kutucuğu işaretlemeniz gerekecektir. Daha sonra başvura bastığınızda başvurumuz tamamlanmış oluyor. Yine başvurunuzu sorgularken arama kısmına sosyal yardım yazıyoruz, tekrar sosyal yardım başvurusu bölümüne geliyoruz burada başvurunuz bulunacak arkadaşlar ve başvuru durumunuzda buradan takip edebileceksiniz. Kaymakamlıktan size ulaşılacaktır.
Leave a Reply