YENİ KİMLİK RANDEVU ALMA


Milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren yeni kimlik kartı yenileme işlemi, randevu alma, kimlik ve ehliyet yenileme son tarihleri hakkında merak edilen tüm bilgileri yazımızda bulabilirsiniz. Öncelikle her TC vatandaşı yasal süreler içerisinde yeni kimlik kartı ve yeni ehliyet belgelerini almalıdırlar. Son başvuru tarihi konusunda açıklanan son tarih kimlik kartlarında 31 Aralık 2023 ehliyetlerde ise 31 Aralık 2022 olarak belirlenmiştir.

E KİMLİK KARTI RANDEVU ALMA

Yeni kimlik kartına sahip olmak için Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hizmete sokulmuş randevu.nvi.gov.tr sitesine girmelisiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan menüden yapmak istediğini işlemi seçerek ilerleyebilirsiniz. Bu işlemler;

  • TC KİMLİK KARTI RANDEVU AL
  • SÜRÜCÜ BELGESİ RADEVU AL
  • PASAPORT RADEVU AL
  • ADRES KAYIT RADEVU AL
  • YENİ DOĞUM RADEVU AL
  • DİĞER NÜFUS OLAYLARI RADEVU AL
  • TCKK’YA SÜRÜCÜ BELGESİ EKLEME RADEVU AL

şeklinde sıralanmaktadır. Siz TC kimlik randevu seçeneğini seçerek ilerleyebilirsiniz. TC kimlik kartı randevu al sekmesine girince karşınıza bilgi başlığı adı altında açıklamalar gelmektedir. Sizden bu bilgileri kabul etmeniz istenmektedir. Devam edebilmek için kabul et seçeneğini tıklamalısınız.

Daha sonra açılan yeni ekranda sırasıyla adınız, soyadınız, tc kimlik numaranız, doğum tarihi, telefon numarası ve güvenlik kodu bölümlerini doldurmalısınız. Gerekli bilgileri girip devam ettikten sonra il seçin ekranı gelmektedir. Buradan il seçimi, ilçe seçimini ve tarih seçimini yapmalısınız. Ardından randevuyu kimin için aldığınızı seçerek yeni açılan ekrana pandemi sürecinden kaynaklanan yeni uygulamaya göre HES KODU girip kaydederek randevu alma işlemini bitirmiş olursunuz. Bu şekilde randevu aldığınız gün ve saatte Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İlçe Müdürlüğüne giderek yeni kimlik kartınızı temin edebilirsiniz.

Randevu saatiniz olduğundan dolayı ayrıca herhangi bir sıraya girmenize gerek yoktur. Ayrıca görevli memurlar gereken tüm kolaylıkları göstererek işlemlerinizi sorunsuz halletmenize yardımcı olmaktadırlar.



Leave a Reply

Your email address will not be published.


*