BİNA VE ARAZİLERİN VERGİLERİNİ KİM ÖDER?


Bina ve araziler üzerinden ödenmesi gereken vergiler için mevzuatlar kapsamında mükellefler belirlenmiş durumdadır. Bu açıdan mevzuatlara göre vergi ile kim mükellef olarak gösteriliyorsa, o kişini ilgili bina ve arazilere karşı vergi sorumluluğu bulunmaktadır. Bu konuda kişilerin kendi aralarında yaptığı sözlü anlaşmaların herhangi bir yasal bağlayıcılığı bulunmadığı için olası bir borçların ödenmemesi halinde, yasal olarak kim mükellef olarak görülüyorsa, o kişi üzerinden işlemler yürütülecektir.

Bina ve arazinin vergilerini ödemekle yükümlü olan kişi, arazinin sahipleridir. Eğer ilgili arsa ve binanın sahibi yoksa vergi mükellefi o araziden yararlanan kişi olmaktadır.

Vergilerin ödenmesi noktasında özellikle belirilen gibi mükellef durumda olan kişilerin de dikkatli olması gerekmektedir. Mükelleflerin de belirtildiği gibi sorumluluğu olduğu gibi bu konuda herhangi bir ihmalin olmaması gerekmektedir. Vergi gibi ödemelerde zamanında ödeme yapılmazsa, ek faizlerin eklenmesi ile birlikte ödenmesi gereken ücretler çok daha fazla olacak artacaktır.

Yukarıda belirtilen vergi sıralaması doğrultusunda mükelleflerin de olmamsı halinde ilgili arazi ve ya arsadan yararlanan kişilere sorumluluk yüklenmektedir. Sorumluluk durumunda yine vergi konusunda işlemlerin online olarak yapılması yeterli olacaktır. Sizler de vergi gibi ödemelerde gerekli işlemlerinizi yaparken online hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Online olarak yapılacak işlemler sayesinde kurumlara gidilmesine gerek kalmayacağı gibi kişiler güncel borçlarını ve ödeme işlemleriniz yapabilecektir. Bu da kurumlara gidilmesi yerine işlemlerin hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacaktır.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*