EMLAK VERGİSİ ORANLARI NASIL BELİRLENMEKTEDİR?


Emlak vergisi, konut, iş yeri ya da arsası olan kişilerin ödemesi gereken bir vergi türüdür ve her yıl içerisinde belirli dönemlerde belediyelerin ilgili birimlerine ödeme yapılması gerekmektedir.

Bu açıdan vatandaşların emlak vergi ödemelerini yakından takip ederek ödeme zamanında herhangi bir gecikme yapmadan ödeme yapması gerekmektedir.

Emlak vergisi ödemeleri için resmi prosedürler hazırlanmış durumdadır. Buna göre hangi taşınmaz üzerinden hangi oran ile emlak vergisinin alınacağı da belirlidir. Bu konuda bilgi almak isteyen vatandaşlar aşağıdaki tablodan yararlanabilir.

Konut İşyeri Arsa Arazi
Büyükşehir belediyesi dışındaki yerlerde Binde 1 Binde 2 Binde 3 Binde 1
Büyükşehir belediye sınırları ve mücavir alanlarda Binde 2 Binde 4 Binde 6 Binde 2

Emlak Vergisi Ödemelerine Dikkat!

Emlak vergisi ödemelerinde özellikle kredi ile ev alan kişilerin evin değerinin beyan edilmesi sırasında dikkat etmesi gerekmektedir. Emlak vergisi ödemelerinde evin değerinin önemli olması ve bu değer üzerinden ödemelerin yapılması, kredi ile alınan evlerdeki kredi miktarı ile beyannamedeki miktarın aynı olması gerekmektedir.

Belirtilen durumda herhangi bir hata ya da ihmal olması halinde kişiler için cezai işlemler başlatılacaktır. Bu nedenle kişilerin sorun yaşamaması için bu konularda resmi prosedürlere dikkat etmesi gerekmektedir. Bu sayede hem emlak vergisi ödemeleri normal değerleri üzerinden ödenecek hem de herhangi bir cezanın alınması, sorun yaşanması söz konusu olmayacaktır. Emlak vergisi ile ilgili işlemlerde belediyelerin tahsilat servislerine gidilmesi yeterlidir.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*