DEFTER BELGE İBRAZ DİLEKÇESİ


Modern Türkiye’de uygulanan pek çok farklı vergi türü bulunmaktadır. Bu kapsamda da vergi mükelleflerinin çeşitli beyanlarda bulunması gerektiği gibi bu konuda defter, belge tutması zorunluluğu da bulunmaktadır. Yasal olarak zorunluluk teşkil eden ve buna göre Vergi Usul Kanunu kapsamında defter tutmak zorunluluğu bulunanla, tutmuş oldukları defterler ile Vergi Usul Kanunu’nun 227. maddesinden sonra başlayan kısımda belirtilen düzenledikleri vesikaları, ilgili bulundukları yılı takip edecek takvim yılından itibaren 5 yıl süre ile kayıt altına tutmaya ve saklamaya yasal olarak yükümlüdürler. Bu noktada ilgili durumlarda Gelir İdaresi Başkanlığı’na vergi mükellefleri tarafından defter belge ibraz dilekçesi ile başvuruda bulunabiliyor.

Günümüz modern çağında internet teknolojileri devlet kurumları tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde ulanılıyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin insanlara sunmakta olduğu önemli kolaylıklardan ve avantajlardan yararlanarak kamu işlemlerinde de hız ve kolaylıklardan yararlanabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile devlet kurumları tarafından internet altyapısı oldukça aktif şekilde kullanılıyor. Son birkaç yıldır internet teknolojilerini aktif olarak kullanmaya başlayan başlıca devlet kurumlarından birisi olan Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet hizmetleri ile birlikte vergi mükellefleri, tüm vergi işlemlerinde internetin hız ve kolaylıklarından yararlanabilmesi şansını yakalıyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital hizmetleri arasında kurumla yapılacak başvurularda vergi mükelleflerinin ihtiyaç duyduğu dilekçelerde de önemli hizmetler sunuyor. Özellikle de Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde yasal zorunluluk gereğince defter tutma mecburiyeti bulunan vergi mükellefleri tarafından ibraz edilmesi durumu bulunan defter belge ibraz dilekçesi taslağı internet üzerinde kolay bir şekilde bulunabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın bu online dilekçe taslağı ile kolay bir şekilde dilekçe başvurusunu nizami şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Defter Belge İbraz Dilekçesi için;

http://www.gib.gov.tr/dilekce/21defterBelgeIbraz/defterBelgeIbraz.html


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*