TAŞIMACILIK VE KOLTUK POLİÇESİ SORGULAMA


Taşımacılık ve koltuk poliçesi karayollarında seyrederken oluşacak kaza durumlarında yolcuların yaralanma ya da ölüm gibi olumsuzluklara karşılık maddi kayıplarını telafi etmek amacı ile yürürlüğe koyulan bir uygulamadır. Uygulamada ayrıca yolculuk anında yaşanacak deprem ya da doğal afet gibi olumsuzluklarda teminat altına alınmaktadır.

Taşımacılık ve koltuk poliçe sorgulama işlemi için internet uygulamalarından yardım alınmaktadır. Bu işlem için aşağıda vereceğimiz link üzerinden hizmet alınabilmektedir. Verilen linke tıklandığında taşımacılık ve koltuk poliçesi sorgulama sayfasına ulaşılabilmektedir. Bu sayfa üzerinde belirtilen boşluklara plaka no ve TC kimlik no kodlandığında ve sayfadaki güvenlik şifresi işlenerek sorgula tuşuna basıldığında sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Taşımacılık ve koltuk poliçesi sorgulama işlemlerini  Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi aracılığı ile online olarak yapmak mümkündür. ZYT poliçe sorgulama diye adlandırılan sistem üzerinden plaka bilgisi, tc kimlik no, vergi kimlik no ve sigorta bilgilerini kullanarak sorgulama yapılabilmektedir.

Bir çok online hizmet sunan SBM ZYT poliçe sorgulama hizmetini de online olarak sizlerin kullanımına sunmuştur. Gib.gen.tr sitesi olarak sizlere faydalı ve güncel bilgiler vermek için araştırmalarımıza ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.


3 Comments Posted

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*