KİRA SÖZLEŞMESİNDE DAMGA VERGİ ÖDENİR Mİ?


Damga vergisi pek çok işlemde ödenen bir ödeme olduğu gibi bu konuda kapsamlı bir şekilde ödenecek ve ödenmeyecek durumlar belirlenmiş durumdadır. Bu açıdan vatandaşlar gerekli işlemler için sorgulama yaparak damga vergisinin ödenip ödenmeyeceği konusunda bilgi alabilmektedir.

Damga vergisi ile ilgili merak edilenlerden biri de kira sözleşmesinde herhangi bir şekilde damga vergisinin ödenip ödenmeyeceğidir. Bu konuda yapılan düzenlemelerde kiraya verilen bir mülk için kiralayan ile kiracı arasında yapılan sözleşmede herhangi bir damga vergisinin ödenmesine gerek yoktur. Bu konuda düzenleme yapılarak vatandaşlar bilgilendirilmiş durumdadır. Sözleşmede kefil gibi durumları olması halinde vergi ödenebilmektedir.

Damga vergisinde kişilerin ek bir ödeme yapması gerektiğinden dolayı işlemlerde bu ödemenin yapılıp yapılmayacağı noktasında kişilerin kafasında soru işareti oluşmaktadır. Damga vergisi ile ilgili durum hakkında kesin bilgilere ulaşmak isteyenlerin mutlaka resmi mevzuatlar üzerinden inceleme yapması gerekmektedir. Yapılacak inceleme ile birlikte kişilerin işlemlerinde damga vergisi ödenip ödenmeyeceği belirlenecektir.

Fakat genel olarak damga vurulan resmi işlerin tümünde ek olarak damga vergisi alınmaktadır. Bu nedenle kişilerin yapacağı işlem türüne göre de damga vergisi konusunda fikir sahibi olması mümkündür. Konuyla ilgili damga vergisi ücretleri de merak edilirken, her yıl bu konuda yeniden hesaplamalar yapılmakta ve damga vergisinin ne kadar olacağı belirlenmektedir. Bu bakımdan güncel dönem içerisindeki damga vergisi fiyatları için araştırma yapılmalıdır.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*