KDV beyannamesinin her yıl düzenli olarak belirlenmiş olan tarihlerde gönderilmesi gerekmektedir. Beyannamenin üst kısmındaki numarasız bölümlerde mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesi, il veya ilçe belirtilmelidir. KDV beyannamesi Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi sayfasından kolaylıkla indirilebilir.
KDV Beyannamesi Nasıl Hazırlanır?
Bunun yanındaki bölümlerde beyannamenin verildiği döneme ait yıl, beyannamenin aylık mı, üç aylık mı olduğu ve ilgili ay ismi, kutulara “x” işareti konulmak suretiyle doldurulur. En sağdaki vergi dairesi kodu boş bırakılır.
Vergi dairelerine verilen KDV beyannamesi, bilgisayarda değerlendirildiğinden beyannameye yazılan bilgiler açık, okunaklı ve hatasız olmalıdır. Her bilgi, beyannamede ait olduğu tablodaki satıra ve sütuna yazılır. Bu KDV beyannamesini alttaki bağlantıdan indirebilirsiniz.
KDV beyannamesini de diğer verdiğiniz beyannameler gibi elektronik ortam hazırlayıp vergi dairesine verebilirsiniz. E beyanname sistemine giriş yapmak ve konu hakkında daha fazla bilgi almak için gib.gov.tr resmi sitesini ziyeret etmelisiniz. Yapacağınız araştırma ile nasıl e beyannameye geçiş yapacağınızı ve hazırlayacağınız beyannameler için nelere ihtiyacınızın olduğunu detaylı olarak göreceksiniz.
Gelir İdaresi Başkanlığı kdv beyannamesiyle ilgili yaptığı duyuruda 01.09.2020 tarihinde KDV-1 Beyannamesinin İhraç Kaydıyla Teslimler kulakçığında, Girişi yapılan Yüklenilen KDV tek satıra indirgenmiştir. Yüklenilen KDV’nin Oran ( % 1, 8,18) bazında değil, toplu olarak girilmesi gerekmektedir.
Leave a Reply