GİB ARACILIK SÖZLEŞMESİ


Mükellef olan kişilerin, ödeme konusunda bir kişiyi yetkilendirmek istemesi durumlarında, GİB aracılık sözleşmesi imzalanması gerekmektedir. E-beyanname verilmesi için verilecek olan aracılık için GİB aracılık sözleşmesinin doldurulması yeterli olacaktır. bu bakımdan kişilerin ilgili sözleşmeyi indirerek doldurması ve ardından kuruma dilekçe ile birlikte başvurması gerekmektedir.

GİB Aracılık Sözleşmesi Nasıl Doldurulur?

GİB aracılık sözleşmesinde iki tarafın da sorumlulukları belirlendiği için GİB aracılık sözleşmesi ile birlikte hakların da korunması söz konusudur. Sözleşmede mükellefin ve meslek mensubunun olmak üzere iki farklı bölüm yer almaktadır. İki bölüm için de vergi numarası, T.C. kimlik numarası gibi kimlik bilgilerinin girilmesi gerekmektedir.

Formda 2 bölüm bulunmaktadır. Mükellef ve meslek mensubu olmak üzere bu iki bölümün doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Her iki kişi için de TC kimlik numarası, vergi kimlik numarası, ad ve soyadı gibi detayların girilmesinin ardından en aşağıda yer alan sözleşmenin okunması ve iki taraf tarafından imzalanması gerekmektedir.

Şartların okunması ilerde doğacak sorunlar için çok önemlidir ve bu nedenle detaylı bir şekilde okunması gerekmektedir. Kişiler aşağıdaki bağlantı üzerinden direk GİB aracılık sözleşmesini bilgisayarlarına indirebilir ve yazıcı üzerinden çıktı olarak alarak doldurabilir,  belgenin yürürlüğe girmesi sağlanabilir. Yapılacak anlaşma şartlar dâhilinde sürekli devam edilecek ve geçerli olacak. Bu nedenle kişilerin sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmesi ve aracılık şartlarına sonuna kadar sağlaması gerekmektedir.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*