BOŞANMALARDA ÇOCUKLARIN ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ


Çalışan anne ve babaların asgari geçim indirimi konusunda nasıl işlem yapacağı belirlenmişken, anne ve babanın boşanması durumunda çocukların durumu konusunda da asgari geçim indirimi için düzenlemeye edilmiştir.

Buna göre asgari geçim indirimi ile birlikte çocukların kapsam altına alınması için aileler boşanmış olsa dahi herhangi bir fark bulunmamaktadır. Bu nedenle çocuğun sigortasına bakılması gerekmektedir. Çocuk hangi aile bireyi üzerinden sigorta hizmeti alıyorsa, asgari geçim indiriminin verilmesi de o aile bireyine ait olmaktadır.

Bu bakımdan asgari geçim indirimi konusunda boşanma sonrasında da belirtilen kriterlere bakılmalıdır.  Bu sayede asgari geçim indirimi ile birlikte kolay bir şekilde işlemler yapılabilir ve çocuklar üzerinden de bu asgari geçim indirimi sağlanabilir.

Asgari geçim indirimi her zaman kişilere sağlanan bir hak olmak ile birlikte çalışan kişilerin ikisinin birde çocuk üzerinden asgari geçim indirimi alması mümkün değildir. Bu tür durumlarda çocuk için kişilerin birisinin seçilmesi gerekmektedir. Seçim yapılması sonrasında ise çocuk ile ilgili asgari geçim indirimi konusu çözümlenecektir.

Boşanma olması halinde çocukların sigorta durumları da kontrol edilmelidir. Çocukların anne ya da baba üzerinden sigorta hizmetlerinden faydalanması için SGK üzerinden dilekçe verilmesi yeterli olacaktır. Böylece çocuklar için herhangi bir sorun yaşanmadan sigorta ve diğer hizmetlerden yararlanılması mümkün olacaktır. Belirtilen düzenlemeler dışında boşanmalar sonrasında yapılması gereken bir işlem bulunmamaktadır.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*