GİB.GOV.TR


Türkiye’de vergi konusunda gerekli olan düzenlemelerin ve hesaplamaların yapılması ve bu işlemin ve ihtiyacın bir kural ve düzen çerçevesi içerisinde yürütülebilmesi konusunda çalışmalar yapan ve uygulamasını gerçekleştirmekte olan Gelir İdaresi Başkanlığı, günümüz modern dünyasının teknolojik olanaklarını hizmetlerinde kullanabilmek amacı ile GİB.GOV.TR adresini hizmete açmıştır.

GİB.GOV.TR Adresinin Görevleri

Bu adres üzerinden oldukça kolay bir şekilde Gelir İdaresi Başkanlığının tarihinden çalışmalarına kadar pek çok konu üzerine detaylı olarak bilgi edinebilme olanağınız bulunmaktadır. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığının internet üzerindeki hizmet kapısı olan GİB.GOV.TR adresi üzerinde yer almakta olan İnternet Vergi Dairesi sisteminden de vergi ile ilgili olan işlemlerinizi kolaylıklar gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı ile ilgili ve yapılan çalışmalar ile ilgili olarak en güncel haberleri ve gelişmeleri de kolaylıkla takip edebilirsiniz. Ayrıca vergi takvimine de bu adres üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

GİB.GOV.TR YENİ HİZMETLER NELERDİR?

GİB yenilenen ara yüzü ile kullanıcılarına kaliteli hizmet vermektedir. Sisteme eklenen yeni hizmetlerle daha çok işlem hacmine ulaşılmıştır. Sizlere gib.gov.tr ve internet vergi dairesine eklenen yeni hizmetleri tanıtacağız. Bunlar;

E-Tebligat Sistemi

İnternet kullanımının hayatın bir parçası olduğu dünyada Gelir İdaresi Başkanlığıda mükelleflerine ve kullanıcılarına yaptığı tebligatlardan gerekli gördüklerini  Elektronik Tebligat olarak yapabilecektir. VUK 213 ve 456 sıra no.lu Genel Tebliği hükümlerince mükellefe tebliğ gerektiren belgelerin, e-tebligat uygulaması ile kullanıcıların e posta adreslerine tebliğ edilmesine karar verilmiştir. Yapılacak e-tebligatlar fiziki olarak yapılan tebligatlar ile eş değerdir ve aynı sonuçları doğurur.

Yeni Nesil ÖKC 

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar sisteme yeni eklenmiş bir uygulamadır. Bu başlık altında yeni nesil ökc ile ilgili tüm bilgileri bulabilirsiniz.

6552 Taksit Ödeme

6552 borç yapılandırma kanunu gereğince sisteme borcu olan mükellefler taksitlerini bu bölümden yapabilmektedirler. Prim vergi borcu yapılandırması ile ilgili olan bölüm online hizmet vermektedir.


10 Comments Posted

  1. sn yetkılı benım adıma borc cıkmış ben bu borcu anlıyamadım 20sene önce benım adıma tapu verdılerdı fazla kalmadı tekrar devır verdım o zaman tun borcları kapatmıştık sızlerden yardım rıca edıyorum saygılarımla

  2. Serbest meslek erbabı sıfatındaki bir kişinin serbest meslek makbuzu kesmesi gerektiği malum.Ancak, hizmet verdiği karşı taraf, ödemeyi yapmak için mutlaka fatura istiyor.Bu koşulda serbest meslek erbabının fatura kesmesini meneden yasal bir hüküm var mı, yoksa fatura kesmesinin ne gibi sakıncası olabilir? SME’nın bu gibi zaruri hallerde fatura kesebileceğine dair Maliye’den bir mukteza veya içtihat niteliğinde bir yargı kararı var mı?

  3. benim ismime yargi borcu cikmis ve borcumu e devlette gordum borcumu akbank tan eft yaptim kayseri maliyesini telefonu arayarak borcumu sorgulattim borc gorunmuyor ama e devlette borcum hala goruluyor neden guncellenmiyor.arti borc bilgisi neden eve bildirilmiyor hadi e devlete girmessem bir suru gecikme bedeli almak icinmi ?

  4. Ben Almanya’dan yazıyorum Almanya’da olduğumdan dolayı borçumu nasıl yapılandıra bilirim lütfen yardımcı olurmusumuz

  5. kiraya verdiğim dairenin emlak vergisini ödemek için bu adrese girdim ancak bahsedilen proğrama erişemedim yardımlarınız ı bekliyorum saygılar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*