Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından borcu olan vatandaşlara sunulmakta olan GİB borç yapılandırma işlemi ile borcunuzu çok daha kolay bir şekilde ödeyebilme olanağına sahip olabilirsiniz. Bu noktada da internet vergi dairesi kullanıcısı olan vatandaşlar, T.C. Kimlik numarası ve plaka, T.C. Kimlik numarası ve aracın tescil tarihi gibi diğer kişisel bilgilerini girerek oldukça kolay bir şekilde borçlarını yapılandırabileceklerdir.
GİB Borç Yapılandırma Nasıl Yapılır?
İnternet vergi dairesi kullanmakta olan kişiler bu şekilde GİB borç yapılandırma işlemlerini gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilirken, internet vergi dairesi kullanıcısı olmayan kişiler ise T.C. kimlik ve diğer kimlik bilgileri menüsünden giriş yaparak 6111 sayılı Kanun kapsamında olan kesinleşmiş tüm borçlarını yapılandırabileceklerdir.
Mükellefler plaka, T.C. Kimlik numarası ve aracın tescil tarihi menüsünden ise adlarına kayıtlı araçlarının motorlu taşıtlar vergileri ile taşıtlarına ilişkin idari para cezalarını yapılandırabilme olanağına sahip olabilmektedirler. Bu GİB borç yapılandırma işlemi ile birlikte ödenmesi oldukça güç olan borçlarını, çok daha kolay ve çok daha uygun ödeme seçenekleri ile ödeyebilme olanağına sahip olabilmektedirler.
6552 SAYILI BORÇ YAPILANDIRMA KANUNU
6552 sayılı kanun ile devlet bazı borçların yeniden yapılandırılarak mükelleflerin vergi borçlarını taksitler halinde ödemesine imkan vermektedir. 6552 borç yapılandırma sayesinde vergi borcu olan bir çok mükellef derin bir nefes alarak biriken borçlarını taksit taksit ödeme imkanı bulmuştur. 6552 borç yapılandırma kanunu aşağıdaki maddeleri kapsamaktadır. Aşağıdaki kapsamda vergi borcu olan ve ödeme imkanı bulamayan mükellefler borçlarını taksitlendirerek ödeyebilmektedirler.
1- 6552 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması
2- Motorlu Taşıtlar Vergisi Trafik Para Cezası ve Araç Muayenesi Borçları
3- Kasa ve Ortaklar Cari Hesap Kayıtlarının Düzeltilmesi
4- Öğrenim ve Katkı Kredisi Borçlar
Leave a Reply