GARANTİ BELGESİ SORGULAMA


Satın alınan herhangi bir ürünün bozulma gibi durumlarına karşı, üreticiler tarafından sağlanan garanti ile ilgili online olarak sorgulama yapılabilmesi mümkündür. Garanti belgesi sorgulama yapmak isteyen kişilerin T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan garanti belgesi sorgulama sayfasından yararlanılması gerekmektedir. Yapağınız sorgulama ile birlikte, tüm garanti bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Online olarak garanti belgesi sorgulama işlemlerini yapmak isteyenlerin formda yer alan adımları takip etmesi gerekmektedir. Garanti belge numarasından ya da firma numarası üzerinden yapacağınız sorgulama ile birlikte garanti belgenize dair detaylara ulaşabilirsiniz. Hizmet tamamen ücretsiz internet üzerinden sunulmuş durumdadır. Hizmetten tüm vatandaşların yararlanabilir.

Garanti belgesi sorgulama işlemlerinde belirtilen adımların takip edilmesi yeterli olacaktır. Takip edilecek adımlar sayesinde sorgulama işlemleri sonucunda garanti belgesi öğrenilecektir. Garanti belgesi sorgulama işlemlerinde kişilerin herhangi bir sonuca ulaşmaması durumunda ise ilk olarak konuyla ilgili üretici firmaya başvuru yapması gerekmektedir. Üretici firma tarafından verilecek yanıta göre işlemlere devam edilebilir.

Eğer bu konuda kişilerin mağduriyeti söz konusuysa konuyla ilgili başvurular da yapılabilir. Başvurular ile birlikte kişilere gerekli destek sağlanmış olacaktır. Böylece mağduriyetin giderilmesi söz konusu olacaktır. Fakat sorgulama sonrasında kişilerin garanti belgesine ulaşılıyorsa, konuyla ilgili kolay bir şekilde inceleme yapılacaktır. Bu bakımdan sizler de online olarak sorgulama yapabilir ve garanti belgesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*