İCRA DOSYASI SORGULAMA


İcra dosyasında borcunuzun olup olamadığını, dosyanın kapanıp kapanmadığını vatandas uyap portalından öğrenebilirsiniz.

İcra dosyası sorgulama yaptığınızda, davalarınızın sonucu kesinleştiği halde sistem üzerinde hala borcunuz görünüyor ise; icra dava dosyanızın işlem gördüğü Mahkeme/İcra dairesine başvurarak icra dosyası durumunuzun UYAP vatandaş portalı üzerinden kapatılmasını istemeniz gerekmektedir.

Mahkemede bulunan ilgili daire icra dosyanızın kapatılmasını sağlayarak uyap ve e-devlet sistemleri üzerinden de kaldırılmasını hızlandıracaklardır.

İcra dosyası sorgulama yapmak ve diğer sorularınıza cevap bulmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanarak UYAP sistemine girebilirsiniz.

İcra dosya sorgulama için öncelikle aşağıdaki uyap linkine . Açılan sayfaya giriş yaptıktan sonra dosya sorgulama bölümünü açınız. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de gördüğünüz gibi sizden istenen bilgileri girmelisiniz. Bunlar; yargı birimi, il adı, adliye, birim, TC no, cüzdan seri-sıra no bilgileridir.

Sizden istenen bilgileri girerek icra dosya sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. UYAP portalı üzerinden vatandaş girişi yaparak dava dosyalarınız ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca e devlet sistemi üzerinde de mahkeme dava dosya sorgulama işlemlerini görüntüleyebilirsiniz. UYAP üzerinden vatandaş girişi haricinde; avukat girişi, kurum portalı, bilir kişi portalı, sms bilgi sistemi ve e-satış portalı bölümleri de yer almaktadır.


2 Comments Posted

  1. ne kadar borcumuz var öğrenemiyoruz. mahkeme sonucu yargıtay sonucu e devlette görünmüyor. başka bir adliyedende alamıyoruz mahkeme kararlarını bu nasıl iştir. ben uzak bi yerde çalışıyorum adanaya gidememki

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*