KREP TARİFİ





Krep Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  1. 1 Su bardağı su
  2. 1 Yemek kaşığı sıvı yağ
  3. 1 Su bardağı süt
  4. 1 Çay kaşığı tuz
  5. 2 Tane yumurta
  6. 6 Tepeleme yemek kaşığı un (1 su bardağı )

Krep Tarifinde Önemli Nolta

Krep için hazırlanan hamurun pürüzsüz bir şekilde kıvam alabilmesi için yapılması gereken hamuru süzgeçten geçirmektir. Hamuru, 5 dakikadan kısa olmamak şartı ile bekleterek kullanmalısınız. Krep yapacağınız tavanın ideal ısıda olması önemlidir. Bu sebepten dolayı tavayı önceden ısıtmak daha doğru olacaktır. Isıtmadan yapılacak kreplerde ikinci krep ilk krepten daha iyi olacaktır.

Nasıl Pişirmeli

Krep yapacağınız tavanın yapışmaz tabanlı teflon tava olmasına dikkat ediniz. Tavayı kağıt havlu yardımı ile yağlayarak fazla yağ tortularını alınız. Eğer krebinizi reçelle beraber servis edecekseniz krep hamuruna çok az vanilya özü ekleyin.

Krep Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 1 su bardağı sütü derin bir kaseye koyun.
  • Sütün üzerine 1 su bardağı suyu ekleyin.
  • Daha sonra 2 tane yumurta, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin.
  • 6 yemek kaşığı unu ekleyerek çırpıcı ile güzelce karıştırın. Karıştırmaya karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar devam edin. Sonra karışımı 5 dakika dinlendirin.
  • Hazırlamış olduğunuz krep harcından bir kepçeye çok doldurmadan alın ve önceden yağlanmış olan kızgın tavaya dökün.
  • Sonra tavayı sallayıp krep karışımının ince bir tabaka halinde tavanın tabanına yayın. Kreplerinizi, ocakta orta ateşte krep göz göz olup, renk alıncaya dek arkalı önlü kızartın.
  • Gerek duydukça tavayı yağlayarak hamur bitinceye kadar bu işleme devam edin.
  • Daha sonra kreplerinizi servis tabağına alarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.



Leave a Reply

Your email address will not be published.


*