MTV ÖDEMESİ GÖRÜLMÜYOR


Motorlu taşıtlar vergisi ödemelerini bankalardan ya da internet vergi dairesi üzerinden ödenmesi durumunda sistem yoğunluğu nedeniyle bazen ödemeler gözükmeyebilmektedir. Bu konuda pek çok vatandaş benzer bir sorun yaşarken kişilerin 3 iş gününü beklemesi gerekmektedir.

3 iş gününü beklenmesinin ardından sisteme hala düşmeyen motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri için işlem yapılabilmektedir.

Bu konuda kişilerin en çok dikkat etmesi gereken nokta, tekrar tekrar ödeme işlemlerinin yapılmamasıdır. Yapılan ödemelerin sisteme işlenmesi bazı durumlarda geç olabildiğinden dolayı işlemlerin tekrar tekrar yapılması mükerrer ödemeye neden olacaktır.

Kişilerin ödeme yaptıktan sonra sorgulamaları yaparak durumunu kontrol etmesi yeterlidir. Motorlu taşıtlar vergisi ödemelerini yapan kişilerin ücretsiz bir şekilde durumunu kontrol etmesi mümkün olduğu gibi bu konuda kişiler istediği zaman online olarak bilgi alabilmektedir. Alınacak bilgiler doğrultusunda ise kişilerin ödemelerinin yapılıp yapılmadığı görülecektir.

GİB üzerinden MTV sorgulamak isteyen kişiler bu konuda aşağıdaki bağlantıyı kullanmalıdır. Form aracılığı ile direk sorgulama sayfasına erişim sağlanacaktır. Formun doldurulması ile birlikte kişilerin yapması gereken işlem bitmiş olacaktır.

Motorlu taşıtlar vergisi için kişiler GİB üzerinden hem sorgulama hem de ödeme yapabilmektedir. Ödeme işlemlerinde kişilerin kredi kartını kullanması gerekmektedir. Kredi kartını kullanan kişiler herhangi bir şekilde ek ücret ödeme durumunda da değildir. Bu açıdan bilgi girişinin yapılması ve sonuçların incelenmesi yeterlidir.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*