DERNEKLERE YAPILAN BAĞIŞLAR İNDİRİM YAPILABİLİR Mİ?   


Dernek ve kurumlar yapılan bağıl ve yardımlar beyan edilmesi halinde indirim dahiline alınabilmektedir. İndirimdeki limit yüzde 5 olarak belirlenirken, bu konuda bağışların indirimli olarak yapılabileceği kurumlar da belirlenmiş durumdadır. Buna göre bağış yapılabilecek ve indirim olabilecek kurumlar;

  • Genel ve Özel Bütçeli Kamu İdareleri
  • İl Özel İdareleri
  • Belediyeler ve Köyler
  • Kamu Yararına Çalışan Dernekler
  • Bakanlar Kurulunca Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıflar

Belirtilen kurumlara yapılacak olan bağışlarda indirim işlemleri yapılabilmektedir. Bu konudaki tüm mevzuat resmi olarak belirlendiği için vatandaşlar herhangi bir sorun yaşamadan bu işlemleri resmi olarak yürürlüğe koyarak gerçekleştirebilir.

Dernekler belli bir amacı yerine getirmek amacıyla oluşturulan topluluklardır ve kişilerin katkıları ile birlikte bu amacın gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır. Derneklerin sosyal bir amaç gütmesi ve belli bir kesimi kalkındırılması amacı taşıması nedeniyle bazı konularda imkanlar ve özel teklifler sunulabilmektedir.

Yukarıda belirtilen bağış indirimleri gibi düzenlemeler ile birlikte derneklerin çalışmalarını daha iyi ve hızlı bir şekilde yapabilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca ekonomik açıdan da sunulan bu imkanlar yardımcı olmaktadır. Dernekler tarafından yapılacak işlemlerde güncel mevzuatların incelenmesi gerekmektedir. Güncel mevzuatların incelenmesi ile birlikte herhangi bir sorun yaşanmadan tüm özel indirimlerden ve imkanlardan yararlanmak mümkün olacak. Bu bakımdan konuyla ilgili yakın takipte bulunulması oldukça önemlidir. Bu sayede herhangi bir sorun yaşanmadan tüm imkanlardan yararlanılacak ve ekonomik açıdan daha iyi bir duruma gelinecektir.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*