CEPTEN ARAÇ HASAR SORGULAMA


Vatandaşların cep telefonu üzerinden araçların hasar durumları ile ilgili bilgi alması mümkündür. Bu amaç doğrultusunda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi adı ile oluşturulan portal üzerinden bilgi alınması gerekmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından ücretli bir şekilde oluşturulan kısa mesaj servisine araç plakanızı yazarak göndermeniz halinde sistem tarafından ilgili plakaya ait hasar kayıtları SMS olarak gönderilmektedir.

Bu hizmetten yararlanmak için araç plakanızı yazdıktan sonra mesajı 5664’e göndermeniz gerekmektedir. Bu işlem ücretli olduğu için 4 TL ücretini de ödemeniz gerekmektedir. Özellikle faturasız hattı olan kişiler, bakiyelerinde gerekli miktarı bulundurması gerekir. Aksi halde bu hizmetten yararlanmanız mümkün değildir.

Cepten araç hasar sorgulama işlemlerini yapan kişiler, sorgulamaları sonucunda sistemde kayıtlı olan kaza bilgilerini öğrenecektir. Bu bakımdan kişilerin yapacağı işlemlerde kayıt altına alınmayan kazalar için bir bilgi sunulmamaktadır. Araçların yaptığı ve kayıt altına alınmayan kazaların da olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle kişiler araçlar için sorgulama yaptıktan sonra araç için kontrol yaptırması da önemlidir. Böylece herhangi bir kazanın olup olmadığı bu şekilde de kontrol edilerek, araçlar için tüm açıdan kaza incelemesi yapılmış olacaktır.

Araç hasar sorgulama gibi işlemlerinin yanında kişiler araçların değişen parça bilgisi gibi konularda da SMS üzerinden bilgi alması mümkündür. Değişen parça bilgisi konusunda kişilerin araçta hangi parçaların değiştiğini öğrenmesi mümkün kılınmaktadır. Bu açıdan farklı sorgulamalar yapılarak araçların hasar durumları hakkında bilgi alınabilmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan sorgulama işlemlerinde belirtilen işlem ücreti her bir sorgulama için alınmaktadır. Bu nedenle kişilerin farklı sorgulamalar yapması mümkünken, yapılacak her bir sorgulama işleminde de gerekli ücretin ödenmesi gerekmektedir. Ücretin ödenmemesi halinde de bilgi alınamayacaktır.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*