BAĞIŞ VE YARDIMLARIN VERGİ İNDİRİMLERİ SONRAKİ YILA DEVREDİLEBİLİR Mİ?


Gelir ve kurumlar vergisi ödemekle yükümlü olan kişi ve kurumların, yapacağı bağış ve yardımlar için de detaylı bir şekilde düzenleme yapılmış durumdadır. Bu bakımdan vatandaşların yapacağı bağış ve yardımlar sonrasında Gelir ve kurumlar vergisi üzerinden indirim alması da mümkündür. Fakat belirtilen şartların sağlanması gerekmektedir. Aksi halde bu indirimler mümkün olmayacaktır.

Gelir ve kurumlar vergisi yükümlülerin kazançlarının düşük olması nedeniyle yapılan bağış ve yardımlardan yararlanılmaması durumunda yapılacak olan yardımların indirimi bir sonraki yıla devredilemez. Bu nedenle Gelir ve kurumlar vergisi konusunda böyle bir talepte bulunulması da mümkün değildir.

Vergi gibi işlemlerde kurumların dönemleri yıllık olarak ele alınmakta ve yıl sonunda tüm işlemler kapatılarak yıl bitişi yapılmaktadır. Bu nedenle kişilerin yapacağı işlemlerde yıllık periyota dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğer belirtildiği gibi bağış ve yardımların yıl içerisinde tam olarak gerçekleştirilememesi ve bir önceki yılın bütçesinden verilmesi halinde, sonraki yıl içerisinde herhangi bir hak elde edilememektedir.

Bu tür sorunların yaşanmaması için kişilerin mutlaka yıl içerisinde işlemlerini tamamlaması ve beyannamesini buna göre vermesi gerekmektedir. Bu sayede herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Vergi ile ilgili tüm işlemlerin gerek kurumlar gerekse de online olarak yapılabilir durumda olması, kişilerin bu konuda bir yanlış yapmasını ya da mağduriyet yaşamasını önlemektedir Bu bakımdan kişiler direk online olarak ilgili sistemlerden yararlanmalıdır.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


*